Ny blogg

2017-04-12 | 00:11:58
Efter många nya saker som skett i mitt liv, allt från nytt jobb till nya upplevelser, så har jag bestämt mig för att gå vidare. Något jag velat göra länge, men har inte kunnat förmå mig till att göra då det finns så många minnen på denna blogg.
 
Jag tänkte teste nya bloggportaler, men jag testade två (nouw och wordpress) men störde mig på menyerna som förföljde en att jag bestämde mig för att stanna kvar på blogg.se (även fast jag stör mig starkt på att koderna inte länge finns kvar för alla teman). Så min nya blogg är:
 
Midgardienloki.blogg.se
 
Jag funderade på att importera några inlägg härifrån dit, mest videos, men eftersom jag inte planerar på att ta bort denna blogg, så låter jag bli det. Så hela bloggen får en ny och fräsch anda utan en massa clutter sen tidigare. Men numera kommer jag bara uppdatera på den nya bloggen. Så vill ni fortfarande följa mig på mina äventyr, så vet ni vart ni hittar mig.

Terroristattacken

2017-04-09 | 22:19:57
Jag hade tänkt skriva en lång text om hur min dag var under fredagen och hur absurt avskuren min vardag har varit från attentatet, men jag orkar inte för hela min kropp och själ är helt slut. Allt från terrorattacken till att ha varit tvungen att stå på mässan hela helgen och vara glad och trevlig och avskuren från det som skett har varit ansträngande och förvirrande.
 
Trots detta så vill jag, måste jag, berömma den insats Stockholm gjorde under denna dag. Det gjorde mig fantastiskt glad över att se den storstad jag bor i visade alla att vi kan möta en katastrof med sådan värme med att erbjuda skjuts och sovplats för de som var strandsatta i stan. Såg även flera erbjuda att lyssna på de som behövde ventliera vad de bevittnat eller kände. Och även polisens starka insats, att lugnt och sansat sköta allt som behövdes göra och hålla situationen under kontroll. Även sjukhuspersonal som frivilligt anslöt sig till att hjälpa de som blivit skadade, och de civila som gick ut efter att lastbilen kört förbi för att se om det var några som behövde hjälp. Helt fantastiskt att se människor med en sådan känsla medmänsklighet!
 
Tyvärr så har ju folk försökt kapa denna hemska händelse för att försöka sprida sitt hat och oro, bland annat genom att prata om att det behövs bättre säkerhetsåtgärder, att en inte bör låta vem som helst komma in, och vissa har även börjat prata om människor som varor.
 
För att lugna vissa människor samt varna om att vara skeptiska till vissa saker, så tänkte jag dela med mig av två videos som jag ofta tänker på när en vill göra vissa saker drastigt. Det bästa sättet att lösa ett problem är att försöka hitta roten till det och lösa det utifrån det, inte genom att sätta in kortvariga lösningar som påverkar alla andra negativt.