Titlar

2016-08-30 | 13:10:00
Är det något jag kan snabbt tröttna på så är det titlar. Dels för att alla titlar får så många olika betydelser beroende på sammanhanget en säger det i. Till exempel så ser jag mig som queerfeminist för att det är den feministiska inriktningen som jag har. Det vill säga att jag går oftast mer in i queerfrågor än kvinnofrågor. Det betyder inte att jag ignorerar kvinnofrågor utan bara att jag lägger kanske lite mer fokus kring queetfrågor eftersom det rör mig mer personligen.
 
Däremot så är det så i diskussioner så använder jag mig av argument likt en radikal feminist eller en marxistisk feminist, vilket är rätt uppenbart eftersom att en använder sig oftast av olika teorier beroende på sammanhanget. För även om jag själv ser mig som en queerfeminist så blir det oftast så att i diskussioner så utgår jag från alla inriktningar inom feminismen. Detta gäller vid alla diskussioner, en kanske tror en har ett enskilt perspektiv eller teori men ifall en är insatt i ämnet så tar en från olika teorier och inriktningar för att styrka sina argument.
 
Så titlar i sig är relativt meningslösa, det enda syftet dem tjänar är att det är enklare att rama in sina åsikter. Genom att säga att jag är queerfeminist så vill jag rama in att jag lägger lite mer fokus kring queerfrågor men att jag absolut inte ignorerar frågor kring femininitet (eftersom egentligen är det inte kvinnor i sig som ligger i underläge utan femininitet, ifall en utgår från vårt morderna samhälle där en uppmuntrar maskulinitet men inte femininitet oberoende kön). Samtidigt håller jag inte med om allt som queerfeminister står för. I feministiska forum är det oftast queerfeminister som är relativt exkluderande (av vad jag har hört, jag själv brukar endast diskutera med personer jag tycker går att ha en diskussion med).
 
Personligen kan jag tycka att i praktiken så bör titlar vara enkla för att förstå varandra, till exempel som queerfeminism - jag erkänner att patriarkatet existerar och jag tror kön är social konstruktion, jag vill bekämpa patriarkatet med hjälp av att krossa könsnormer och ge alla en chans att få definiera sig själva. Det är i alla fall min filosofi gällande feminism och enligt mig passar det in på queerfeminismen. Men om jag säger att jag är queerfeminist kan folk dra slutsatsen att jag förespråkar det queerfeminister i debatter förespråkar, vilket jag inte alltid gör. 
 
Så det med titlar är förvirrande när definitionen av en titel blir förvirrad med debattörerna som använder samma titel. Kanske något en bör tänka på?

Ett nytt andetag och ett nytt försök!

2016-08-29 | 11:38:00
Jag har verkligen svårt med det här att sköta en blogg. Jag har även svårt att välja vilken stil jag vill ha på bloggen. Vill jag att den ska handla om att fota saker? Om min vardag? Om politik? Jag vet inte. På senaste har jag varit mer politik intresserad och det är ett enklare ämne att ta upp och hålla koll på än att skriva, i min mening, ett relativt meningslöst inlägg om mitt liv då jag inte gör så mycket mer än att sitta och spela och kolla på videos.
 
Samtidigt känns det som en enorm kontrast mellan inläggen ifall jag blandar in fotografi och vardag med politik. Men för att vara helt ärlig är det ungefär så mina tankar fladdrar runt i mitt huvud och jag tycker på ett sätt väldigt mycket om den kontrasten just för att det är så livet är för de flesta. Ena sekunden är en väldigt självmedveten om sina egna privilegier och försöker komma på olika sätt hur en kan utnyttja detta för att hjälpa andra, och i nästa sekund är en ganska självupptagen i sin egen vardag (vilket också är ett privilegium).
 
Hur som haver så skulle jag vilja ge bloggandet ett nytt försök för att lätta på mina statusar på facebook och filosofera mer djupgående här istället, även fast det är en mindre sannolikhet att diskussioner dyker upp här (fast även det kan vara ett plus när en bara vill rensa tankarna).
 
Så yeah. Let's try this blog thing for the 100th time... Yay!