Landet - Mys och Spel

2015-07-31 | 16:47:00
 

Landet - morgonpromenad

2015-07-30 | 16:45:00
 

Let's give it a try, shall we?

2015-07-29 | 23:42:08
Sådär! Nu är jag både hemma och ändrat designen! Det känns bra. Är dock så himla dålig med det här att blogga. Liksom, hur håller man ens i en blogg? Ska dock försöka bli mer aktiv. Kan skriva om min tråkiga vardag och politiska åsikter.
 
Har i alla fall varit på vårat landställe nu i en vecka eller så. Ganska så mysigt. Läste inte så mycket som jag skulle velat men kom ändå fram i boken. Jag längtar så tills jag är klar med a Song of Ice and Fire, inte för att böckerna i sig är tråkiga utan för att jag så gärna vill se serien eftersom både vänner och lärare skyndar mig med att se den. Böckerna är så sega att läsa också för det är så mycket som händer som man måste bearbeta. Det går inte för mig att bara hoppa till nästa person för man måste smälta det som hände med personen innan. Det är dock väldigt spännande och jag har redan råkat se några enorma spoilers, men inga för jobbiga än.
 
Oh well. Spelade även shack på landet och fick även lära mig att kungen och tornet kunde byta plats ifall de inte rört sig och löparen och hästen är urvägen. Intressant det där med schack. Önskar jag var bra på det dock. Kanske kan träna lite nu när man har en dator med det spelet tillgängligt.
 
Men det jag gjorde som mest på landet var att fota, som ni kanske märkt. Det är fortfarande några inlägg påväg så än är det inte slut. Genom att fotografera vart jag mindre rädd för min enorma insektsfobi. Förra året vägrade jag lämna huset av rädslan av att få ett myggbett eller se en spindel. I år är jag mer chill och försöker tänka på att insekter inte är så farliga och är ganska coola att få med på bild. Den filosofin fungerade rätt bra och när en spindel kom fram så tog jag upp kameran istället för att fly från platsen och tillkalla förstärkning.
 
Det är hur min vecka sett ut, mer eller mindre. Mycket skojs och sådant.
Nu skall man väl ta sig en kopp kvällste och macka innan man går och lägger sig! Godnatt.
 

Landet del 5

2015-07-29 | 16:40:00
R.I.P humlan vars liv jag ej kunde rädda

Landet från mammas kamera

2015-07-28 | 15:10:00
 

Landet - Ön

2015-07-27 | 14:56:00
 

Landet

2015-07-26 | 14:54:00
 

Landet och regn

2015-07-25 | 14:47:07
 

"That's so gay"

2015-07-18 | 09:55:34
 

Paris part 3

2015-07-16 | 13:31:00
Det tog mig tid att äntligen överföra bilderna till datorn. Det finns fler bilder jag ska sno från min lillebror och mamma för jag fokuserade på att filma mer än att fota. Så det kommer komma mer när jag orkar föra över bilderna...
 
Teleptas minne tog slut också när vi var uppe i Eiffeltornet så det var lite "meh" när man hade timmar kvar innan man åkte hem. Men tur att man har syskon och föräldrar man kan sno bilder av när sådant sker. Dock är det lite störande att man inte får välja motivet och inställningarna. Dock är inte Telepta så bra på att fokusera om inte ljuset är såsom hon vill (fick många suddiga bilder och det var lite irriterande och sorgligt).
 
Påtal om inställningar så lekte jag ganska mycket med det på bilderna. Speciellt att ändra ljusstyrkan och sådant skojs. Så därför ser vissa bilder konstiga/fina/fantastiska/intressanta ut. Personligen finner jag det fascinerande vad ett "filter" kan ändra stämningen i en bild. Så underbart och intressant. Men vad finner jag inte fascinerande och intressant?
 
Så yes, det ska komma mer bilder. Kanske någon aning sent pga massor att göra... Eller snarare massor att spela... Men men! Det kommer att komma förr eller senare!

Paris part 2

2015-07-15 | 12:42:00
 

Djur

2015-07-14 | 15:47:00
 
Önskar jag hade fler djur jag kunde använda som motiv. Blir alltid så lycklig av att leka med Teleptas inställningar när motivet är djur. Att se hur de förändras. Borde gå till släktingar och bara "tja! ni har väl inget emot att jag umgås med ert husdjur eller hur?" Får använda mina böcker som motiv istället och försöka fånga upp den världen.
 

Paris

2015-07-14 | 12:41:00
 

The game is on

2015-07-08 | 01:39:15

Pretty

2015-07-03 | 11:17:39
 

How about this?

2015-07-01 | 12:58:55
Så jag tänkte göra ett litet skriftligt inlägg om det jag tog upp ganska kort i min video angående regnbågsbilderna på facebook.
 
Jag är för att folk som supportar HBTQA att ha regnbågsbilder på facebook. Sen så finns det de som inte ens vet vad fan HBTQA står för.
 
Believe me, jag finner dessa människor lika irriterande som ni gör och jag blir irriterad av hur lite kunskap det finns hos vissa människor. Men dessa människor är uppvuxna till en tro. Dessa personer har inte blivit lärda om trans*, sexuella läggningar och att homosexualitet är funnet i olika arter i världen och för att inte tala om alla arter som faktiskt can gender swap, like, how cool isn't that?!
 
Okej, off tracks, men det jag vill försöka säga är att ifall man inte lär dem med fakta istället för hat, hur annars ska de kunna lära sig? Jag vet, det är frustrerande. Man råkar vara född med något i en tidsera där ingen jävel förstår något och man själv måste agera lärare för ingen annan bryr sig, basically. Det är utmattande och irriterande och jag vet att inte alla psykiskt orkar med den påfrestningen, och det är okej. Men snälla, vad är det vi lärt oss om människor om det inte är att hat sällan får någon att förstå bättre?
 
Tro mig, jag vet vad det är jag begär av människor och det är troligen därför jag skriver detta på min blogg där jag lindrigt kan komma undan med att skriva sånt här utan att en miljard människor bestämmer sig för att jag gillar att agera som ett lexikon 24/7.
 
Men ifall vi ändrar synvinkel och tänker på personer that don't know shit, tror att vi är onda eller "onormala" och inte kan fungera i samhället. Tänk er hur deras bild av oss, HBTQA-personer, när vi gangar upp mot dem med hat och talar om hur ignoranta och korkade de är i en hotfull ton. Låt oss också påminna att rädsla oftast blockar common sense. De skulle troligen se oss som monster som gömmer sig under ens säng.
 
Jag vet att det är jobbigt. Jag vet att det är frustrerande as fuck för jag har också agerat lexikon åt allt som rörs sig kring HBTQA and tbh, I don't know shit. I'm still learning stuff. Men ifall vi inte försöker att lära folk med olika sätt, i en snäll ton, hur annars ska homo sapiens sapiens kunna bli homo sapiens sapiens sapiens?
 
Okej, science stuff aside, så borde vi bara kunna skapa en ganska bra bild av att hat sällan har fått någon att förstå bättre. Ifall inte krig förklarar det åt en kan man bara försöka minnas alla gånger man vittnat eller blivit utsatt av föräldrar som läxat upp en genom att höja rösten. Lyssnade du? Troligen inte, du levde bara i rädsla av att du skulle råka göra samma misstag igen och höra dem skrika på dig. Eller så kanske det bara är jag som lär mig bättre när folk pratar lugnt och sansat till mig i en förståelig ton? Idk.
 
Sen så vill jag också påpeka att alla i HBTQA gemenskapen inte är felfria och kan också uttrycka sig problematiskt (jag har gjort det väldigt många gånger och jag skäms enormt för det) så jag vill bara betona att det inte bara är heterosexuella cispersoner som är problematiska (även fast heterosexuella cispersoner är passiva förtryckare medan de i HBTQA gemenskapen endast är ignoranta så tänker jag lite så att ifall vi kan utbilda HBTQA personer kanske vi kan utbilda straighta cispersoner, eller är det en dålig idé att köra en trevligare taktik mot sina förtryckare?) utan att människor i själva gemenskapen också kan vara det, men de lär sig för vi ger dem en chans, eller det kanske bara är jag som ger alla en chans? Idk.
 
Jag har troligen gjort väldigt många upprörda nu med detta inlägg och säkert haft med för mycket problematik i detta inlägg, men detta är något jag burit på länge och i samband med all 50 states så känner jag att detta behövdes få sagt.
 
Och ja, jag vet att på twitter och tumblr (troligen facebook också) så retweetar/rebloggar jag detta hat mot människor och jag gör det på grund av att jag vet att vad de gör är fel men jag vet också att den bild vi ger dem är också fel. Hashtagen är ändå "LoveWins" och inte "HateWins", just pointing that out.