Never forget

2014-05-13 | 07:41:26
Förra året i nian på nationella i Svenska muntligt, så fick man läsa olika texter och man skulle sammanfatta texterna och sedan ha en diskussion.
 
Jag hade inte då hittat på min könsidentitet som jag har nu, men jag hade haft diskussioner med mina vänner angående hen (remember när det var den hetaste diskussionen i insändarna i metro? good old times).
 
Jag fick i alla fall en text angående en person som identifierade sig själv som hen och delade typ med sig av erfarenheter i texten (tror jag, mitt minne är lite fussy) och en utav diskussions frågorna var ifall man skulle respektera hens val av pronomen. Jag tror det var jag och 2 till som höll med om att man ska respektera hens pronomen, både i hens närvaro och utanför. Det var bara en som var med i våran grupp som sa att man kan säga "hen" i dess närvaro men bakom ryggen på hen så använde man hens biologiska kön.
 
Jag och de andra två som höll med mig, försvarade denna person med det udda könsuttrycket att det handlar ju inte bara om att respektera personen i dess närvaro, utan även utanför. Eftersom det var typ 3 mot en så gav personen tillslut med sig (tror jag? eller så var vi bara tvungna att gå vidare, jag minns inte riktigt). Denna incident kom till mig idag och det fick mig att undra ifall personer verkligen tänker såhär, och hur många av de jag kommit ut till använder sig av denna metod?..

Fantasi eller verklighet?

2014-05-12 | 04:13:18
Jag kan inte beskriva hur många gånger jag får höra "sluta lev i din fantasi värld, det är dags att inse hur verkligheten är" och för att vara ärlig blir jag bara förbannad på personer som säger sånt.
 
Jag vet att det kan anses vara "onyttigt" att leva i en fantasi värld och ignorera verkligheten, men det finns en bra anledning till varför jag gör så som jag gör. Anledningen är att verkligheten gör mig galen och extremt deprimerad. Därför väljer jag hellre att ignorera den och leva i min fantasi värld istället för att ha sån enorm ångest varje dag.
 
Det kommer säkert vara någon som kommer att kritisera mitt sätt att leva, för det är alltid någon som gör det, men hear me out. Bara för att jag lever i min fantasi värld betyder inte det att jag ignorerar verkligheten hela tiden. De dagar jag känner av en enorm ångest är då jag oftast får verkligheten kastat i ansiktet på mig. Men åter till min fantasi värld. Jag går ju samhällsprogrammet, vilket betyder att du typ inte kan gå en dag utan att få en verklighets check, vilket är bra för jag får inte saker och ting kastat i ansiktet, som på vissa ställen (*host* facebook *host host*).
 
Alltså sure, att leva i en fantasi värld kan vara helt absurt för vissa och vissa klarar inte av att leva utan att ha en verklighets check varannan timme, men för mig klarar jag mig på att leva bland mina serier, böcker, mitt kreativa sinne, spel och verkligheten. Den mixen är typ helt perf för mig och det är mitt sätt att klara av dagen.
 
Så sluta kommentera andras sätt att leva. Alla har olika tolkningar av världen, för vissa är världen så hemsk att de behöver någon glädje som fantasin och för andra är världen så underbar att det bara känns helt absurt att någon skulle vilja glömma bort dess underbarheter med fantasin. Vi alla lever i olika världar, så förstör inte någons värld med din värld, please. Respektera folks comfortzone.
 
Förlåt för svamlet. Är lite trött och ville bara få ur mig detta, för det har hemsökt mig i veckor. Så tack för mig!
 
 

Trött på att bli felkönad

2014-05-07 | 22:27:00

"Ett enda misstag. Ett enda ord. Ett enda fel och man börjar tänka för mycket. ”Vad gjorde jag fel?”, ”Jag skulle inte valt de där kläderna, var säkert därför”, ”Hade jag fel hållning?”, ”Jag skulle ha skuggat bättre”, ”Är det verkligen så tydligt?”, alla dessa frågor och det finns inget svar. Ångesten kommer krypandes, man skyndar sig hem för att granska sin kropp i den stora spegeln. Hatet sprider sig, man bara önskar att det inte syntes. Att alla inte såg de små detaljerna som avslöjade allt.

 

Fast oavsett hur mycket man önskade och sminkade sig och försökte, så såg alla det ändå. Alla såg ens biologiska kön. Överallt hörde man det. Det där ordet man ville begrava djupt under sig, just det ordet som man hatade mest av allt. Varje dag man hörde det ordet vart ångesten grov. Tårarna rann, man sprang in på toaletten för att gråta, för att leta efter detaljerna som avslöjade ens kön, men de hittades aldrig.

 

Att få en kniv i ryggen skulle vara bekvämare än att höra det där hemska ordet varje gång någon pratade om en i tredje person. Ändå förstår folk inte det, oavsett hur många gånger man rättar eller hur många gånger man förklarar, så förstår ingen hur ont det gör. Självhatet stiger, man önskar att man kunde vara tydligare med hur man ser på sig själv. Hur man vill bli sedd av andra i samhället. Att ha det skrivet i pannan skulle inte hjälpa.

 

Varje gång man säger att man är könsneutral och säger att man föredrar pronomenet hen så genomgås samma visa om igen. Någon drar ett skämt om hönor, andra säger att det inte går att se sig själv som en hen och sen har vi de som påstår att de accepterar det men egentligen skiter i det, och alltid går man igenom samma sak. Man skrattar lite, försöker dölja den oändliga smärtan i bröstet och försöker trycka undan tårarna.

 

Tröttsamt, uttjatat och enorma skador mot sig själv, både psykiskt och fysiskt, endast för att folk är trångsynta. År 2013 och ingen respekt gentemot trans*människor visas. Är detta ett drömsamhälle? Där folk inte klarar av att lyssna efter en persons önskningar på grund av att det låter för fult? Är det verkligen så svårt att acceptera ett tredje alternativ?

 

Folk försöker varje dag att kämpa för sin rätt i samhället till att både få finnas och bli accepterade så som de föddes, men de blir nekade dagligen av folket. Den kämparglöden man hade från början, kan släckas väldigt fort och när den glöden släcks, så släcks även livslusten lika snabbt. En enda gest kan rädda ett liv. Vad är då viktigast, ett liv eller att stå vid sin åsikt?"

 

En text jag skrev till en uppgift i skolan, då ångesten var som värst. Trots det så läser jag denna text nu, då jag inte har lika mycket ångest, men känner ändå igen mig. Känner ändå samma sak varje dag.

 

Det mest HBT-vänliga landet in my ass!