Skolan ÄR viktig!

2014-04-30 | 07:27:07
Okej, nu tänker jag ta upp varför skolan är viktig och varför vi inte kan använda oss av det ovan. Utan skolan skulle vi inte veta hur man stavade eller veta något om grammatik (grammatik är viktigt för det är ett sätt för att göra det enklare för oss alla att kommunicera, det gäller alla språk). Utan att kunna stava, eller ens kunna grammatik så skulle vi inte kunna använda Internet, för jag vet inte om ni har märkt det men när någon inte använder grammatik fattar man inte ett skit.
 
som texter där det inte finns kommatecken punkter stora bokstäver radbrytningar eller över huvud taget några skiljetecken sådana texter är asjobbig att läsa som denna exempelvis jag vill bara lägga dit en punkt eller kommatecken för att göra texten klar det är också jobbigt med särskrivningar men det är något man kan leva med eftersom att det är så vanligt och man förstår ändå vad folk menar det som är dock grymt jobbigt är när folk inte använder skiljetecken och använder förkortningar för man sitter där som en tönt och försöker lista ut vad folk menar med de ja me o mkt gg gj afk osv finns flera tillfällen då jag dampar på grund av det sedan går det inte heller läsa en text utan radbrytningar fullständiga meningar förkortningen inga som helst skiljetecken och särskrivning har ni någonsin testat att läsa en sådan text
 
Ifall jag inte nu har fel, vilket jag troligen har men jag tar en vild gissning och litar på mitt logiska tänkande (som inte är den mest pålitliga källan, men shhh), så hjälper geografi vårat lokalsinne. Det hjälper oss att hitta lättare och komma rätt. Dock kan ju jag ha fel, men det är något jag kan leva med.
 
Varför vi återupprepar historien är för att vi ska lära oss av andras misstag. Det är därför vi jämt återupprepar stora händelser i vårat förflutna! För att vi ska se till att nästa generation inte gör samma misstag! Sen så är det ju upp till varje individ att själv välja hur mycket man tillåter sig påverkas av det man lärt sig.
 
Så skolan är inget fängelse samhället stoppar ungar in i för att föräldrar ska kunna arbeta ifred eller liknande. Utan det är ett ställe för att göra generationen smartare! Sedan är ju samhället lite korkade och ser till att pusha elever och studenter till ångest genom att insistera på att NÄSTA generation ska bli smartare än den förra! I min åsikt finner jag det fel, men jag kan förstå varför de vill göra det.
 
Men åter till ämnet! Utan skolan skulle vår intellektuella utveckling sluta upphöra. Det skulle sluta med att vi återgick till att vara jägare, eller ännu värre, zombies. Vårt enda syfte skulle vara att föröka oss utan våran vetskap.
 
Jag vet att skolan är en ångestfylld atmosfär som kväver livslusten, men trots det kan man väl åtminstone försöka se det positiva i det hela. Utan skolan skulle jag inte kunna sitta här och skriva ner varför jag finner skolan viktig. Fast sedan beror det ju också på vad för sorters lärare man har också... Oh well...

Sakura

2014-04-24 | 00:07:32
Idag (egentligen igår med tanke på att klockan är över 00:00 men shhh) var jag och min kompis i kungsträdgården på lunchen och tog massa fina foton... På mig... Och Sakura träden.
 
Så ni kommer nog behöva förvänta er att kanske, om fotona fungerar tillräckligt bra, en ny design till bloggen. För den designen jag har just nu är urgamla foton, dessutom känns det uncomfortable att ha med en chibi Loki som jag inte har designat själv och man inte kan se namnet på, men jag lovar er att namnet finns med!
 
Om inte bilderna fungerar till bloggen, är det helt okej, för min syster och jag (ifall jag har råd) ska gå på Hanami som är i helgen och förhoppningsvis har hon med sig en kamera och vill fota mig, för jag gillar att bli fotad. Yay!
 
Btw - nej. Jag vet inte ifall någon random människa som vet vem jag är (lol troligen inte) skulle vilja träffa mig på hanamin, men eftersom jag är där med min syster så vill jag inte riktigt vara dryg och prata med människor. Att hälsa och be om kramar är okej och jag tror jag skriver denna varning helt i onödan men nu vet ni! Bra.

Sanna Nielsen's musikvideo

2014-04-23 | 19:34:00
KÄLLA
 
Vem är denna mystiske Sanna Nielsen? De som inte följer melodifestivalen (like me) så är hon årets vinnare, ifall jag inte misstolkat (nej, inte på in the dirty way, bokstavligen misstolkat) det aftonbladet har skrivit. Hon har gjort en musikvideo till sin vinnarlåt "Undo" (musikvideon finns på källan, so check it out). I den musikvideon krossar hon grishjärtan för att symbolisera en stark känsla. Hon har fått hård kritik för det (antar jag, eller så har hon bara fått kritik, vad vet jag???) bland annat i kommentarsfältet.
 
Och NEJ! Jag skriver inte detta inlägg för att jag är vegetarian och därför tänker ta upp varje litet fel med detta. Inte den här gången. Utan jag tänker istället ta upp en utav kommentarerna till kommentarerna till denna artikel. Jag tänker inte citera denna person eftersom jag vill inte hänga ut den direkt och eftersom jag är för feg för att svara på dess korkade kommentar (de som kommenterar på aftonbladet är äckligt jobbiga okej?) så tänkte jag istället sammanfatta hens kommentar och berätta vad som är problematisk med kommentaren.
 
Denna person skrev basically "Inte undra på att det finns krig här i världen när vuxna människor sitter och klagar på en musikvideo! Gillar du det inte så kollar inte!" Detta är ett vanligt argument man använder, har jag märkt. "Gillar du det inte, titta inte då. Du har faktiskt ett val att titta bort."
 
Varför jag stör mig på just det argumentet, så tänker jag faktiskt använda samma logik som denna person använde. "Gillar du inte krig, titta inte då. Du behöver faktiskt inte delta, du bor i Sverige." I Sverige är det inte ett måste att alla män ska gå ut och kriga ifall krig kommer hit (vad jag vet?), och sen har vi inte heller någonsin hamnat i ett stort krig eller i konflikt med ett annat land (såvitt jag vet, min kunskap är inte så stort inom detta ämne, men låt oss låtsas att den är det).
 
Förstår ni nu vad som är problematisk genom att använda den logiken, dessutom är det otroligt fel att frysa in ett grishjärta och sedan krossa det i en musikvideo endast för att förmedla en känsla. Jag är dock emot en massa olika djurförsök också (som har ett visst syfte, if you didn't get my drift) men att använda djur och djurorgan som props (kan man ens kalla det props? idk, lets try!) i en musikvideo i ett dåligt syfte, ÄR FEL! Det borde klassas som djurplågeri då ett djur har fått offra sitt liv endast för att få ha ett av sina organ krossat i en musikvideo!
 
"Men det kanske var djurets dröm, hallå! Att få vara med i en musikvideo!"
WTF?! Jag vet inte ens om någon skulle använda detta som ett legit mot argument, men jag har sett liknande kommentarer som är seriösaså inget skulle förvånga mig right now. MEN ifall man skulle använda detta som ett legit mot argument vill jag bara påpeka att djur är djur. Med det menar jag inte att de är mindre värda utan att de har inte samma drömmar som vi har, hell, de har inte ens samma rättigheter som vi har! Allt de vet om är att äta, sova, dricka, föröka sig och uträtta sina naturliga behova (bajsa och kissa). De vet inget om vad det innebär att vara med i en musikvideo, jag tror bara de tänker "hoppas jag får belöning för detta" eller möjligtvis "OBOY VAD KUL DETTA ÄR IGEN IGEN IGEN!" men jag tror knappast att de har tanken "Wow, jag kommer kanske en dag få vara med i en musikvideo och bli KÄND!"
 
För att undvika liknande sådana här händelser, kanske vi ska ha samma gyllene regel för djur. "Behandla andra som du själv vill bli behandlad" eller fråga dig själv frågan "skulle det vara lika rätt att göra såhär mot en människa som mot ett djur?" ifall alla hade denna tankeställning skulle denna enorma kritik upphöra att existera. Men det finns självfallet bieffekter med denna tankeställning och det skulle vara att köttproduktionen upphörde eller att världen skulle bli kanibaler och behandla människor lika dåligt som vi behandlar djur. Dock tror jag att denna tankeställning skulle kunna fungera ifall man hade den som åtanke då man funderar på att döda ett djur för onödig användning, som att göra en prydnad av djuret. (:
 
Så, feel free att använda detta inlägg som referens ifall ni hittar kommentaren jag klagar på eller använd mina ord mot folk som anser att det är korrekt att slösa på ett djurliv. Tack för mig.

Snart är det roliga slut

2014-04-21 | 01:22:58
Snart är påsklovet över och jag har inte riktigt gjort det jag förväntade mig att jag skulle göra. Jag hade planerat att jag skulle läsa, plugga, spela, kolla på film och så, men för det mesta har jag spenderat tiden genom att kolla på när Cry spelar, inte för att jag klagar - men det känns som att jag slösat min ledighet på det.
 
Jag har i varje fall en dag kvar av min ledighet och den ska jag spendera genom att kolla på The Rise of Guardians i HD kvalité och surroundljud. Vilket, enligt mig, låter som en toppen avslutning på ledigheten!
 
Trots mitt beroende av Cry så har jag faktiskt gjort lite nytta denna ledighet. Jag har diskat, gjort mat, läst lite, sytt, kollat klart på Star Wars trilogin, gått i skogen och spelat en liten aning. Trots att allt detta spel-kollande (??) känns det som att min ledighet har blivit väl spenderad. Tror jag ska plugga lite idag efter frukosten. Har inga planer på att sova idag då jag troligen kommer sova bort hela morgonen, och det vill jag inte. Not today!
 
Detta var egentligen ett helt onödigt inlägg, men fuck it! Det är kul att skriva om något i varje fall!

Första mötet

2014-04-17 | 20:39:43
Idag hade jag mitt första möte med en HBTQ-kompetens kurator. Jag tror inte folk förstår hur otroligt lättsamt det känns för mig. Jag har gått runt med trus-issues (vilket jag fortfarande har) i onödan. Självklart är det inte så att efter första mötet litar jag på personen helt och hållet, utan det är mer jag behöver någonstans där jag kan ventilera mig och få hjälp med frågor jag inte klarar av att svara på.
 
Jag har hört så många olika påståenden från folk som hatar att gå till psykologer, därför har jag väl inte riktigt vågat ta i kontakt, men det är inte så. Speciellt inte om det är en själv som gör det. Det kändes så underbart att bara kunna ventilera mig och berätta om frågor och problem jag stöter på vardagligen.
 
Livet känns helt underbart just nu, faktiskt. Detta är verkligen något som gör mig lycklig, och som grädde på moset (vem kom ens på det uttrycket??) så är jag helt ensam denna helg! Så ska kolla på Star Wars, sitta i vardagsrummet och lyssna på vinylskivor medan jag läser och allt sånt! Så himla mys!
 
Samt så kan jag sitta och spela på playstation. Så denna helg blir det att träna upp mina playstation skills (samt kanske kolla på V for Vendetta i HD kvalité och med surround ljud).
 
Så idag är en bra dag!

I need to get my facts straight!

2014-04-10 | 03:03:11
JAG HAR HAFT FEL
 

Pansexualitet är när man attraheras av alla kön, alltså alla dessa enormt massiva trans* begrepp (finns på wikipedia och ifall du googlar runt lite, orkar inte ens dra upp referenser just nu) samt man och kvinna. Det har INGENTING med personlighet att göra, utan det är mer åt det demisexuella hållet!
 
Jag känner mig så dum och elak som get ut fel information utan att ha tittat på det hela närmare.
 
Jag ska försöka förklara vad de båda betyder genom att quota wikipedias sida för asexualitet eftersom de har kortfattade och bra beskrivningar där:
 
"Panromantisk (även omniromantisk) romantisk attraktion till person(er) av alla kön, avsaknad av kön eller av annan könsidentitet - den romantiska motsvarigheten till pansexualitetKälla
"Demiromantisk romantisk attraktion efter att utvecklat ett starkt känslomässigt band med person(er)" Källa
 
Så förlåt för att jag gett ut fel information, ifall det inte var för att jag läste igenom kommentarer från "have a gay day" på facebook skulle jag aldrig insett mitt misstag.
 
Sorry for the cover but I do not know if it's legal to expose someone without their knowledge no matter if the site is public or not. You can find the post on their facebook page, the status had the caption "What is the difference between pansexual and bisexual?"
 
Jag hoppas jag inte förvirrat fler folk med detta, men nu vet jag åtminstone vad det är jag ska kalla mig själv.
Varsågoda för informationen och hejdå.

Jag föddes smart

2014-04-10 | 02:11:23
Sitter här, mitt i natten, och får för mig att fixa min hairline... Nu ligger det en liten hög med svart-brunt hår på golvet och jag hårar lite sådär ibland... Det är ju... Gött...
 
Nejmen, har precis duschat (oh, intressant fakta??) funderar vagt på att plugga till nationella muntligt i Svenska men motivationen smyger långsamt iväg då jag valt ett helt omöjligt och äckligt jobbigt ämne att prata om nämligen fattigdom. Jag hittar endast fakta om barnfattiigdom och bara det är jobbigt att skriva ett tal av, tycker jag. Sen så sitter jag och är äckligt skakig för jag avskyr att hålla tal eftersom att jag är en väldigt skygg person.
 
Förutom det försöker jag hitta annan motivation till att göra saker, såsom att läsa, plugga historia/sam/matte eller skriva om mitt schema.
 
Så inatt blir det en sömnlös natt för mig och jag kunde inte klaga mindre. Tbh bryr jag mig knappt. Kommer dock tycka annat runt fyra och troligen sumsa till i fåtöljen runt halv fem och nästan försova mig...
Det är verkligen svårt att dygna när man blir äldre. Orken finns liksom inte kvar. Quite annoying.
 
Nåja, nu ska jag återgå till mitt omöjliga skolarbete och hata mig själv en liten aning. Farväl~~

Nästa vuxen poäng

2014-04-08 | 01:22:56
 
Jag har länge beundrat denna sak som dyker upp i the big bang theory serien from time to time. Så nu har jag äntligen orkat googla vart man kan köpa den! Så jag tror nästan att detta blir mitt nya inköp som ger mig massa vuxen poäng! Det är så jobbigt att vika kläder prydligt och fint så denna blir nog perfa för det jobbet~~

Göm dig

2014-04-08 | 01:09:50
Jag tror jag tagit upp detta ämne förr, och jag kommer troligen ta upp det flera gånger.
 
Det är ingen nyhet till att jag utfört dratiska och "desperata" handlingar mot mig själv, dvs självskadebeteende. Jag är för tillfället "helt ren" och vet ej hur många veckor eller månader det gått (sorrynotsorry), mostly för att jag inte vill att det ska vara något jag fixerar på.
 
Hur som haver, är det något jag skäms för. Jag har ytterst svårt att visa upp mina handleder nakna just för att jag inte vill bli dömd. Jag, just nu, försöker träna bort skammen för mina ärr genom att visa upp mina handleder i skolan. Självfallet faller blickar på ärren men än så länge har ingen frågat mig om dem. Vilket jag är ytterst tacksam för. Lärare visar ingen särbehandling (vad jag märker av) och mina vänner beter sig som de gör när jag har långärmat.
 
Varför jag berättar om detta är för att jag vill få folk att förstå. Ja, det kanske är något skamligt med att visa sina brister, men jag försöker inte se det som en brist. Utan mer som a battle wound. Folk må lägga märke till ärren men det är none of their business att lägga sin näsa i blöt.
 
Du skall icke gömma dig för samhällets dömmande öga. Ifall någon frågar säger du sanningen. "Jag varit med om en hemsk strid, men jag överlevde den!" Det kanske, förhoppningsvis, ger en ett nytt perspektiv på sitt självskadeproblem. Ingen ska behöva gömma sig själv endast för att samhället inte tillåter "outstanders". Ge samhället inte den makten över dig.
 
En händelse kan förändra en syn för andra och en själv.
 
I do not care if you understand or not. I do, and hopefully others will too.